Vilpas opas 2023-2024

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään, päivityksessä...

Vilppaan koripallon juniorivalmennuksen tarkoituksena on toteuttaa kasvatus- ja koulutustoimintaa jokaisen ikäluokan tavoitteiden mukaisesti ja luoda kaikille mukana oleville junioreille mahdollisuus harrastaa liikuntaa ja koripalloa taitojensa puitteissa. Tavoitteena on lisäksi pelaajien kasvaessa rakentaa joukkueita, joilla haetaan menestystä nuorten mestaruussarjoissa sekä yksittäisten pelaajien osalta tukea heidän pyrkimyksiään pelata seuran edustusjoukkueissa sekä nuorten maajoukkueissa.

Salon Vilpas Koripallo ry:n toiminnan perusarvot:

  • Kasvatuksellisuus (käyttäytyminen, hyvät tavat, toisten huomioon ottaminen)
  • Vastuullisuus (sääntöjen noudattaminen, luotettavuus)
  • Suvaitsevaisuus (erilaisuuden hyväksyminen)
  • Yhteisöllisyys (vilpaslaisuus, joukkuehenki)
  • Terveet elämäntavat (monipuolinen ravinto, liikunnallisuus, päihteiden välttäminen)
  • Yhteiskuntavastuullisuus

Palloilukouluissa, supermikroissa, mikroissa ja mineissä toiminnalla ei ole kilpailullisia tavoitteita. Mineistä alkaen seura pyrkii muodostamaan tytöissä ja pojissa tasoryhmiä, joissa pelaajat pääsevät harjoittelemaan oman tasoistensa pelaajien kanssa. U14-junioreista ylöspäin myös kilpailullisuus astuu mukaan.

U14-junioreissa ja vanhemmissa ikäryhmissä seuralla on tavoitteena pelata nuorten SM-sarjaa.

Kaudella 2022–2023 seurassa on juniorijoukkueita 23, supermikroryhmiä on 3, palloilukouluryhmiä 3 ja korisleikkikouluja 2. Koripallojunioreita seurassa on noin 450.

Kauden aikana tapahtuvista muutoksista tiedotetaan erikseen MyClub tiedotteilla ja juniorikoripallon www-sivuilla. Junioritoimintaa tuodaan esille myös seuran sosiaalisessa mediassa sekä paikallislehdissä.

Salon Vilpas Koripallo ry / Juniori- ja harrastejaosto