Seura


Salon Vilpas ry on vuonna 1908 perustettu yleisseura.

Koripallon harrastus seurassa alkoi 40-luvulla Keskustan koulun pienessä salissa. Jo 50-luvulla Vilpas keskittyi TUL:n Suomisarjassa pelanneeseen edustusjoukkueeseen sekä omien junioreiden taitojen kehittämiseen.

60-luvulla Vilppaan edustusjoukkue pelasi TUL:n mestaruus-sarjaa Vilppaan koripalloilun isän ja valmentajalegenda Leo "Leffu" Järvisen (1937-2008) opeissa. Innostus lajiin oli jo tuolloin kova, sillä Salossa pelattiin piirin ja liiton sarjojen ohella myös omaa Salo-sarjaa.

1970 edustusjoukkue nousi odotetusti Suomensarjaan. Hyvän juniorivalmennuksen johdosta omat kasvatit pääsivät näyttämään taitojaan edustusjoukkueessa sekä nuorten maajoukkueissa. Kun omat kasvatit menestyivät, heidän tuekseen perustettiin vuonna 1980 erillinen koripalloilun junioritoimikunta.

Kun Vilppaan edustusjoukkue nousi ensimmäistä kertaa SM-sarjaan vuonna 1996, eriytettiin koripallo pääseurasta ja tällöin perustettiin Salon Vilpas Koripallo ry. Mikäli haluat lukea lisää seurahistoriasta, Harri Sulosen tekemä Salon Vilpas 1908-2008-kirja on luettavissa seuran toimistolla.

Lue tästä lisää joukkueiden saavutuksista »

Kultainen Kori-seurakilpailun (kilpailuluokka II) Vilpas on voittanut neljä kertaa peräkkäin vuosina 2003-2007. Kasvupalkinto on kaudelta 2005-2006.

Seuralle myönnettiin Nuori Suomi Sinetti tunnustuksena laadukkaasta lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnasta 3.5.2011 junioreiden kauden päätöstilaisuudessa.

Suomen Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelma on myöntänyt seuralle Vihreän Tähtimerkin syksyllä 2018. Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Vihreä tähtimerkki tarkoittaa tunnustusta lasten ja nuorten urheilusta ja liikunnasta.

Image
Image