Niko Kallioniemi Vilppaan toiminnanjohtajaksi

Salon Vilppaan toimistolla on hiottu kesän aikana kuvioita uusiksi, kun seuran myyntipäällikkönä viime kaudella toiminut Niko Kallioniemi aloittaa työt Vilppaan toiminnanjohtajana. Viimeiset kolme vuotta, ensin päävalmentajana ja sen jälkeen toiminnanjohtajana työskennellyt Sami Toiviainen siirtyy uusien haasteiden pariin Lahteen.

Salon Vilpas Koripallo ry haluaa osoittaa syvimmät kiitokset Sami Toiviaiselle hänen ajastaan punavalkoisissa. Kolmivuotisen pestinsä aikana Toiviainen ehti jättämään jälkensä Vilppaan seurahistoriaan tavalla, joka hakee vertaistaan. 

Toiviainen saapui miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi kaudella 2020–21 ja hän luotsasi Vilppaan välittömästi seuran historian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen. Seuraavalla kaudella Vilpas pelasi jälleen Korisliigan finaaleissa, joiden päätteeksi joukkueen kaulaan ripustettiin hopeiset mitalit. Seuran toiminnanjohtajana Toiviainen ehti työskentelemään vuoden verran, jonka aikana saatettiin maaliin muun muassa seuran brändiuudistus. Nyt puhaltavat kuitenkin muutoksen tuulet, ja hän palaa perheineen takaisin toiseen kotikaupunkiinsa Lahteen.

– Elämä on matka, johon kullekin tulee pitkiä suoria tai sitten pieniä mutkia. Vilpas Koripallo ry pääsi nauttimaan Samin mainiosta ammattitaidosta sekä sosiaalisesta luonteesta, joka ehti nopeasti rikkomaan jopa salolaisen panssaripuolustuksen. On helppo ymmärtää, miksi Sami on niin pidetty koripallopiireissä. Radiomastokaupunki saa nyt koripallossa paljon kokeneen paluumuuttajan. Kiitoksia Sami panoksestasi salolaisen koripallon hyväksi, Vilppaan puheenjohtaja Jouni Niemi summaa.

Niko Kallioniemestä uusi toiminnanjohtaja

Niko Kallioniemi pestattiin Vilppaan myyntipäälliköksi viime syksynä. Nopeasti mukaan seuran toimintatapoihin sekä yhteisöön sisälle päässyt Kallioniemi oli luonnollinen valinta Toiviaisen seuraajaksi. Tapansa mukaisesti Kallioniemi suhtautuu uuteen pestiinsä innokkaana, mutta jalat tukevasti maassa pitäen.

– Tein Samin kanssa viime kauden tiivisti hommia yhdessä ja pääsin oppimaan häneltä paljon. Olen luottavainen sen suhteen, että hommat uudessa tehtävässä lähtevät rullaamaan hienosti, Kallioniemi pohtii.

Toiminnanjohtajan vaihdoksen lisäksi Turuntien toimiston kokoonpanossa nähdään muitakin muutoksia. Helmikuussa Jere Anttila nimettiin seuran nuorisovaiheen valmennuspäälliköksi. Seuran lapsiryhmistä vetovastuun ottaa Arttu Peltola. Tämän lisäksi Vilppaan viestinnästä vastanneen Jere Aallon rooli kasvaa ja hän toimii vastaisuudessa myös edustusjoukkueen markkinointipäällikkönä. Iki-Vilpas Tommi Sainio jatkaa tuttuun tapaan seurasihteerin paikalla.

– Urheilun termein on kiva lähteä tekemään hommia, kun on hyvä joukkue ympärillä. Jokaisen toimistolla työskentelevän roolia on teroitettu entisestään ja meillä on selkeä yhteinen suunta, jota kohti lähdetään, Kallioniemi päättää.